Lage verzendkosten
Voor 14u00 besteld, morgen in huis
Uitstekende klantenservice
Steeds de voordeligste prijs
Lage verzendkosten

Je spiegel schoonmaken was nog nooit zo gemakkelijk

Een spiegel schoonmaken lijkt soms een hele klus. En sommige vlekken lijken zelfs na een poetsbeurt nog niet weg te zijn. Gelukkig kan je met een aantal eenvoudige tips verder. Lees hieronder wat je moet doen om je spiegel terug stralend schoon te krijgen.

 • Hoe maak je een spiegel schoon?
 • Waarom beslaat je spiegel?
 • Hoe voorkom je condens op je spiegel?
 • Hoe maak je een beslagen spiegel schoon?

Hoe maak je een spiegel schoon?

 • Heet water en afwasmiddel: De meest eenvoudige manier om je spiegel schoon te maken is met heet water en afwasmiddel. Vermijd het gebruik van spiritus. Dat kan namelijk voor strepen zorgen. Kies bij voorkeur voor een PH-neutraal afwasmiddel. Voeg enkele druppels toe aan het hete sopje.
 • Krantenpapier: Dit is niet meteen de eerste methode waar je aan denkt, maar even doeltreffend. Maak de krantenprop goed nat en wrijf rustig over je spiegel.
 • Azijn: Azijn is één van de wondermiddeltjes dat je in de keukenkast van iedere oma vindt. En zelfs voor spiegel schoon te maken, werkt azijn prima! Azijn is een prima ontvetter en ontkalker. Meng in een lege sprayflacon ¼ azijn met ¾ water. Spuit op je spiegel en wrijf vervolgens schoon met (microvezel)doek.
 • Olie: Zonnebloem- of olijfolie zijn ideaal om mate plekjes op spiegels te verwijderen. Deze plekken ontstaan doordat de spiegel wordt blootgesteld aan (te veel) zonlicht. Laat na het inwrijven de olie zo’n 15 minuten intrekken.

Waarom beslaat je spiegel? 

Tijdens het douchen komt er waterdamp in de lucht. Deze waterdamp komt op de spiegel terecht. Doordat het temperatuurverschil tussen de waterdamp (warm) en de spiegel (koud) groot is, zorgt dit voor condens op je spiegel.

Hoe voorkom je condens op je spiegel?

 • Spiegel met anti-condenssysteem: Deze spiegel heeft spiegelverwarmingselementen die elektriciteit omzetten in warmte. Het temperatuurverschil tussen spiegel en waterdamp is op die manier kleiner, waardoor de spiegel vrij blijft van condens.
 • Ramen en deuren open: Dit is de makkelijkste oplossing, maar niet aan te raden tijdens de winter. Hoe dan ook blijft de temperatuur laag genoeg waardoor je gespaard blijft van condens. Stel sowieso ramen open na het douche. Voldoende ventilatie in vochtige ruimtes is belangrijk.
 • Afwasmiddel of scheerschuim:  Helpen de twee bovenste niet? Breng dan als het ware een ‘beschermlaagje’ aan met scheerschuim of afwasmiddel. Gewoon op de spiegel wrijven en vervolgens wegwrijven met een propere, droge doek.

Hoe maak je een beslagen spiegel schoon?

Haardroger: Wrijf niet met de blote hand op de beslagen spiegel. Gebruik in de plaats daarvan een droge doek of richt een haardroger die warme lucht blaast op je spiegel.

Ziezo! Dit waren de meest nuttige tips om je spiegel schoon te maken!

Opzoek naar een kuisproduct om je spiegels schoon te maken? Ontdek al onze kuisproducten tegen scherpe prijzen.